Kabeljauw met sinaasappelsaus

Kabeljauw met sinaasappelsaus

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 sneden kabeljauw
Sap van 2 sinaasappels
Sap van ½ citroen
Een snuifje saffraan
100 ml olijfolie
Enkele takjes peterselie
1 theelepel maïzena
2 teentjes knoflook

Aanwijzingen

  1. Verhit de olie in een braadpan, kruid de vis en laat langzaam bakken. Draai de stukken vis regelmatig om.
  2. Haal de vis uit de pan en leg het in een ondiepe steelpan.
  3. Bak de fijngehakte knoflook en peterselie zachtjes aan in de olie die u hebt gebruikt om de vis te bakken.
  4. Giet dit mengsel vervolgens over de vis.
  5. Stamp de saffraan fijn in de vijzel en voeg het sinaasappelsap gemengd met de maïzena en het citroensap toe.
  6. Giet de saus over de vis en laat 5 minuten zachtjes sudderen alvorens op te dienen.