Curry-ratatouille met rijst

Curry-ratatouille met rijst

Ingrediënten (voor 4 personen)

250 g rijst
200 g champignons
1 l groentenbouillon of water
1 courgette
1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1 teentje knoflook
500 g verse tomaten (of evenveel tomaten in blik)
4 theelepels olijfolie
1 theelepel currypoeder

Aanwijzingen

  1. Bereid de groenten: Verwijder de zaden van de paprika’s en snijd de paprika’s, courgette en ui in blokjes. Hak de champignons in stukjes.
  2. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje bakken. Voeg de courgette, paprika’s en champignons toe en bak ze aan op een zacht vuurtje tot ze goudbruin kleuren.
  3. Voeg de tomaat en de geperste knoflook toe en laat 30 minuten sudderen. Voeg zout toe naar smaak.
  4. Voeg de rijst toe en laat zachtjes bakken met de groenten.
  5. Voeg de groentebouillon of het water toe tot alles onder staat, voeg het currypoeder toe en laat nog 18 minuten koken op en zacht vuurtje.
  6. Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten rusten zonder deksel.
  7. Warm opdienen.