Waarom is een hoge bloedsuikerspiegel slecht voor mij?

  • In het begin voel je je niet noodzakelijk onwel door uw diabetes. Na verloop van tijd kan te veel suiker in je bloed de bloedvaten in je organen echter beschadigen, wat kan leiden tot complicaties van diabetes, zoals blindheid, nierziekte, amputaties van de onderste ledematen, hartziekten en beroertes.3 Het is dan ook erg belangrijk om jouw bloedsuikerspiegel onder controle te houden via gezonde voeding, lichaamsbeweging en medicatie.3

Referenties

  1. Constanti A, Barte A. Basic Endocrinology. 4e uitgave. 2005 Harwood publishers.
  2. American Diabetes Association. Diabetes Care 2014;37(Suppl. 1):S14–80.
  3. International Diabetes Federation (IDF). Diabetes Atlas, 6de uitgave. Beschikbaar op: http://www.idf.org/diabetesatlas. Laatst bekeken in januari 2014.