Wat leg je op je bord?1

Wat leg je op je bord?1

Wat leg je op je bord?1

Wat leg je op je bord?1

Wat leg je op je bord?1

asperge
aubergine
avocado
bloemkool
boontjes
broccoli
kool
paddenstoelen
sla
spinazie
spruitjes
ui
wortelen
paprika

Wat leg je op je bord?1

runds- of varkenvlees
(mager)
kip of kalkoen
(zonder vel)
eieren
vis of zeevruchten
magere kaas
noten
tofu of vegetarische vleesvervangers

Wat leg je op je bord?1

vezelrijke granen, zoals zemelen
gekookte granen, zoals havermoutpap
doperwten
pasta
aardappelen
rijst
pompoen
zoete aardappel
zoete maïs
tortilla’s
volkorenbrood zoals rogge of voltarwe

Wat leg je op je bord?1

Wist je dat?

je minder vet kunt eten door het vel van de kip te verwijderen?

graanrepen vaak net zoveel suiker bevatten als een chocoladereep? Let op verborgen suikers!

je een andere zoetstof kunt proberen als je een soort zoetstof niet lekker vindt in plaats van opnieuw suiker te gaan gebruiken? Verschillende merken smaken verschillend!

diepgevroren fruit en groenten of fruit en groenten in blik net zo voedzaam kunnen zijn als verse, zolang ze maar bewaard worden in natuurlijk sap of water en niet in siroop?

Je zoetstoffen kunt gebruiken om te koken en te bakken? Kijk op de verpakking voor instructies.

Door een kleiner bord te nemen, kan je je porties verkleinen, waardoor het gemakkelijker wordt om af te vallen.

Koken met olijfolie, zonnebloemolie of sojaolie kan je helpen om je cholesterolniveaus onder controle te houden.

Gebruik kazen met een uitgesproken smaak, zoals Parmezaanse kaas: zo kan je met minder kaas toch veel smaak geven aan je maaltijd. Er zijn eveneens goede alternatieven met een laag vetgehalte verkrijgbaar.

Door room te vervangen door lichte slagroom of magere Griekse yoghurt kan je het vetgehalte van sauzen verlagen, zonder dat de smaak erbij moet inboeten.

1
2
3
4
5
6
7
8
9