Citruspannacotta met gemengde bessen

Curry-ratatouille met rijst

Kabeljauw met sinaasappelsaus

Citruspannacotta met gemengde bessen

Ingrediënten (voor 6 personen)

1 zakje suikervrije citroen- en limoengelatine
650g verse kaas 8% vet
2 eetlepels bloemsuiker of kunstmatige zoetstof naar smaak
250g gemengde bessen

Aanwijzingen

  1. Los de gelatine op in 150 ml koken water.
  2. Zodra dit is afgekoeld, roert u de verse kaas en de helft van de bloemsuiker eronder.
  3. Giet het mengsel in 6 ramekins of ronde vormpjes (lichtjes ingevet met een smaakloze olie) en plaats 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Doe de bessen en de rest van de bloemsuiker in een kleine pan, verwarm goed door gedurende 2 minuten tot de bessen hun sap loslaten.
  5. Laat afkoelen. Stort de pannacotta uit op de schoteltjes waarop u hem gaat serveren, en dien op met de bessen.

Curry-ratatouille met rijst

Ingrediënten (voor 4 personen)

250 g rijst
200 g champignons
1 l groentenbouillon of water
1 courgette
1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1 teentje knoflook
500 g verse tomaten (of evenveel tomaten in blik)
4 theelepels olijfolie
1 theelepel currypoeder

Aanwijzingen

  1. Bereid de groenten: Verwijder de zaden van de paprika’s en snijd de paprika’s, courgette en ui in blokjes. Hak de champignons in stukjes.
  2. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje bakken. Voeg de courgette, paprika’s en champignons toe en bak ze aan op een zacht vuurtje tot ze goudbruin kleuren.
  3. Voeg de tomaat en de geperste knoflook toe en laat 30 minuten sudderen. Voeg zout toe naar smaak.
  4. Voeg de rijst toe en laat zachtjes bakken met de groenten.
  5. Voeg de groentebouillon of het water toe tot alles onder staat, voeg het currypoeder toe en laat nog 18 minuten koken op en zacht vuurtje.
  6. Haal de pan van het vuur en laat nog 5 minuten rusten zonder deksel.
  7. Warm opdienen.

Kabeljauw met sinaasappelsaus

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 sneden kabeljauw
Sap van 2 sinaasappels
Sap van ½ citroen
Een snuifje saffraan
100 ml olijfolie
Enkele takjes peterselie
1 theelepel maïzena
2 teentjes knoflook

Aanwijzingen

  1. Verhit de olie in een braadpan, kruid de vis en laat langzaam bakken. Draai de stukken vis regelmatig om.
  2. Haal de vis uit de pan en leg het in een ondiepe steelpan.
  3. Bak de fijngehakte knoflook en peterselie zachtjes aan in de olie die u hebt gebruikt om de vis te bakken.
  4. Giet dit mengsel vervolgens over de vis.
  5. Stamp de saffraan fijn in de vijzel en voeg het sinaasappelsap gemengd met de maïzena en het citroensap toe.
  6. Giet de saus over de vis en laat 5 minuten zachtjes sudderen alvorens op te dienen.